Jadłospis

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

(18.11)

Musli z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem;

jabłko 

Zupa zacierkowa, ziemniaki z koperkiem, filet z indyka, kapusta gotowana z pomidorami i koperkiem, kompot z owoców  mieszanych, woda;

mandarynka

Bułeczka z ziarenkami, masłem, serem żółtym, papryką, kiełkami warzywnymi, kawa zbożowa, woda

WTOREK

(19.11)

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, baleronem, ogórkiem świeżym, pomidorem, herbata z cytryną i miodem;

winogrona

Biały barszcz, mix kasz z soczewicą, klopsik wieprzowy, surówka z kalarepki, sok pomarańczowy, woda

Ryż pod pierzynką (z jabłkiem duszonym, jogurtem naturalnym), herbatka

ŚRODA

(20.11)

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem, herbata z cytryną i miodem;
gruszka
Zupa szczawiowa, kasza pęczak, potrawka z kurczaka, bukiet warzyw gotowanych, kompot z wiśni, woda;
banan
Bułka z masłem, pastą z ryby gotowanej, ogórkiem kiszonym, herbatka miętowa, woda

CZWARTEK

(21.11)

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynkową, papryką, herbata z cytryną i miodem;
mandarynka 
Zupa z fasolką szparagową, spaghetti z sosem warzywno – mięsnym, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, kompot z owoców mieszanych, woda;

 

Drożdżówka z budyniem, koktajl malinowy, woda

PIĄTEK

(22.11)

„Radosne dzieciaki lubią różne smaki” – bufet szwedzki dla dzieci z gr. IV i V. Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką białą, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, herbata z cytryną i miodem;
gruszka
Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki, woda;
jabłko

Bułka pełnoziarnista z masłem, jajkiem, szczypiorkiem, kakao, woda